Ibland är det svårt att förstå hur man som företagare kan få ihop sin ekonomi och sin vardag. De som inte är advokater eller andra högutbildade har ofta en timdebitering som är ganska låg och behöver därmed jobba många timmar för att få lönsamhet i företaget. Ett sätt att lösa ekvationen är att skapa flera inkomstkällor och här är några sätt som kan fungera för en målare eller andra hantverkare.

Sälja tid

Det vanligaste givetvis är att man säljer sin tid och fakturerar för det arbete man utför. Som målare kan man exempelvis ta 400 kr per timme ex moms för att hjälpa en kund. Arbetet tar den tid det tar och sen fakturerar man för den tiden. Nackdelen är givetvis att man måste jobba fler timmar för att tjäna mer pengar. Vill du ha ett liv utanför jobbet behövs fler inkomstkällor.

Sälja material

Som målare har du goda möjligheter att sälja material. Det är inga stora intäkter per kund men fördelen är att nästan varje kund kommer köpa av dig, vare sig det är hemstädning stockholm från www.alberts-service.se/stockholm/hemstadning/ eller andra produkter. Du säljer en tjänst som innebär att kunden behöver ett grundmaterial, målarfärg eller tapeter, för att uppnå sina mål.

20% påslag

På det sättet är det givet att exempelvis dela era rabatter med kunderna och tjäna pengar på varje inköp. Köper du in material för 5.000 kr per kund och själv kan tjäna 20% har du 1.000 kr extra i ren vinst på varje uppdrag du gör.

Förmedla jobb

Gör du ett bra jobb kommer ryktet sprida sig och allt fler kunder kommer börja höra av sig. När du minst anar det har du fullt med jobb som städfirma som du själv inte hinner med. Nu kan du börja förmedla jobb till dina konkurrenter på samma ort.

Konkurrenter blir kollegor

På en dag kan alla konkurrenter bli kollegor och du kan börja ta exempelvis 10% i arvode på att dela ut jobb till andra. Du kanske inte kan leva helt på det här men du kan helt klart få extra tillskott i kassan.

Förmedla andra sorters jobb

Det sista av de vanliga sätten en målare kan tjäna pengar på är att förmedla jobb till angränsande branscher. Om en kund behöver hjälp med att slipa golv, kakla badrum, dra om el eller sätta upp en vägg kan du snabbt skicka dit en av dina affärskollegor. Även här kan du kanske ta några procent mellan och öka på dina provisionsintäkter.