Det har synts en uppåtgående trend när det kommer till att köpa båt och båtvagn för båt. Är det något som du också funderat på att göra? Hemester är det nya sättet som vi väljer att spendera vår semester på och detta har kommit att så fröet till det ökade intresset gällande båtlivet. Främst syns det ett ökat intresse av att köpa begagnad båtar. Genom att noggrant kontrollera båten och kolla efter en CE-märkning gör att du kan vara säker på att du köper en säker båt.

 

Tips vid jakten på din båt

Till en början bör du vara i det klara med om det är en motorbåt eller en segelbåt som du önskar köpa. Vad önskar du använda båten till, i vilken omfattning, är det en båt som gör det möjligt att övernatta eller ska du ha den för en kortare tur, ska den nyttjas vid fiske eller är det vattensport som den ska användas till? När du har fått klarhet i detta är det nu dags att komma igång med jakten. Det kan också vara ett gott tips att veta vad du har för budget. Vad önskar du betala som högst för drömbåten? Men kostnaderna för en båt är så mycket mer än bara ett inköp. Andra kostnader som underhåll och försäkringar är att räkna med när du väljer att köpa en båt. När vi har klarhet i detta är vi nu redo för att hitta vår båt.

 

Begagnade båtar

När det under de senaste åren synts ett rejält uppsving av köp av båt gäller detta främst de begagnade. Allt fler har kommit att få ett ökat intresse när det kommer till båtar och det tillhörande livet. Vi lockas allt mer av att kunna förflytta oss från hamn till hamn och att få skåda vackra sevärdheter längs färden. Detta sägs ligga bakom den ökade försäljning av främst begagnade båtar och detta gör gott för miljön. Hemester är den nya trenden, och båtlivet tycks vara det nya sättet som vi önskar fira vår semester på.

 

Innan du skriver på avtalet

Vi har nu hittat vår båt som vi så gärna vill köpa, men det finns några saker att tänka på innan vi tar steget och skriver på det slutgiltiga avtalet och båten är vår. Att båten är CE-märkt är mycket viktigt att du kollar efter. En CE-märkningar talar om för oss att detta är en båt som är testad och kontrollerad och uppnår de ställda krav på kvalitet och säkerhet. Väljer du att köpa en begagnad båt är det ett tips att kolla upp att din säljare faktiskt är den faktiska ägaren av båten. Att kontrollera så att båten är hel, att kolla efter slitage på botten, däck samt skrov, kontrollera drivlinan, kolla oljan samt starta motorn så att denna fungerar. Du bör också fråga efter att få ta del av samtliga handlingar som tillhör båten och dess historik. Du är nu redo att bli med båt.

 

Categories: Båtvagnar